درمان درد مچ دست و انگشتان

مچ و انگشتان دست دارای ساختار پیچیده و انعطاف‌پذیری هستند و تقریبا در تمام فعالیت‌های روزانه مورد استفاده قرار می‌گیرند و لذا بسیار در معرض آسیب مستعد ایجاد درداند. مچ دست و انگشتان هر دست مجموعا از 27 استخوان تشکیل می‌شوند. هشت استخوان در مچ، دو استخوان در انگشت شصت، سه استخوان در سایر انگشتان و پنج استخوان در کف دست ساختار مچ و دست را تشکیل می‌دهند. سی عضله مختلف در این ناحیه مسئولیت کنترل حرکات انگشتان و مچ را بر عهده دارند. این عضلات بوسیله تاندون به استخوان‌ها متصل شده‌اند. این تاندون‌ها از یک مسیر استخوانی در مچ دست عبور می‌کنند، که به اصطلاح تونل کارپال (carpal tunnel) نامیده می‌شود. رشته عصبی مربوط به ناحیه مچ و دست نیز از همین تونل کارپال عبور می‌کند.
عمدتا درد در ناحیه مچ و انگشتان نشانه یک عارضه جدی و طولانی مدت نیست و طی چند روز یا هفته و با رعایت نکاتی درمان درد مچ دست ممکن است

علت درد مچ دست و درد انگشتان

درد مچ دست عمدتا در اثر پیچ‌خوردگی یا جراحت ناشی از ضربه ایجاد می‌شود. اما استرس‌های دائمی، آرتروز و سندروم تونل کارپال نیز می‌توانند باعث درد انگشتان دست و مچ شوند.
جراحت: افتادن یکی از شایع‌ترین دلایل شکستگی و پیچ‌خوردگی مچ دست است. فعالیت‌هایی که مستلزم استفاده مکرر از دست است، مانند ضربه زدن با راکت تنیس، نوازندگی آلات موسیقی، رانندگی طولانی مدت و خصوصا استفاده مکرر از کیبورد می‌تواند باعث التهاب بافت‌های اطراف مفاصل یا ترگ‌خوردگی استخوان‌ها شود.

سندروم تونل کارپال
اگر به رشته عصبی که از تونل کارپال می‌گذرد فشار زیادی اعمال گردد، می‌تواند منجر به درد شود. علائم درد مچ دست در این حالت بصورت سوزن سوزن شدن است خصوصا در هنگام شب.
آرتروز
اُستئوآرتریت و روماتوئید آرتریت هر دو می‌توانند باعث درد مچ دست و انگشتان شوند. اُستئوآرتریت حالتی است که در آن در اثر افزایش سن بافت غضروف که فضای بین استخوان‌ها در محل مفاصل را پوشش می‌دهد دچار فرسودگی می‌شود. اُستئوآرتریت معمولا به ندرت در مچ دست بروز می‌کنند مگر در افرادی که سابقه جراحت داشته باشند. روماتوئید آرتریت اما یک بیماری خودایمنی است که در آن سیستم ایمنی فرد باعث تخریب بافت غضروفی می‌شود. علائم درد مچ دست ناشی از آرتروز ممکن است مثل درد دندان بصورت عمقی و مبهم باشد. آرتروز یکی از دلایل درد مچ پا نیز می‌باشد.
کیست گنگلیون
این نوع کیست‌ها معمولا در مجاورت مچ و قسمت پشتی دست ایجاد می‌شوند که می‌تواند دردناک باشند. درد ناشی از این کیست در اثر فعالیت ممکن است از بین برود و یا برعکس تشدید شود.
بورسیتیس (bursitis) یا تورم کیسه‌های مفصلی
نقش کیسه‌های مفصلی محافظت از مفصل است. این کیسه‌ها در اثر ضربه، جراحت یا عفونت دچار تورم می‌شوند. این کیسه‌ها در مجاورت مفصل مچ پا نیز حضور دارند که تورم آنها می‌تواند باعث درد مچ پا نیز شود.

دکتر محمدعلی جلیلی

جراح و فوق ‌تخصص ارتوپدی و درمانگر بیماری‌های مفاصل

همین حالا برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی رایگان در خصوص درد مچ دست و درد انگشتان با کلینیک قوق تخصصی ارتوپدی به آذین تماس حاصل نمایید.

تشخیص علت درد مچ دست

در صورتی که علائم درد مچ دست و درد انگشتان دست پس از چند روز برطرف نشد، بلکه شدیدتر شده و باعث از کار افتادگی فرد شود و یا آثار تورم یا قرمزی و گرگرفتگی، بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن در ناحیه احساس شود لازم است فرد به پزشک متخصص درد مراجعه کند. پزشک برای تشخیص علت درد ضمن معاینه فیزیکی و بررسی علائم درد، انجام آنالیزهای جانبی دیگری را تجویز خواهد کرد. از جمله تصویربرداری ایکس‌ری، سی‌تی اسکن، ام‌آرآی و آرتروسکوپی. آرتروسکوپی مچ دست یک روش استاندارد مرجع برای تشخیص ساختارهای داخلی مفاصل مانند غضروف‌هاست.

parallax background

آشنایی بیشتر بادرد مچ دست و انگشتان

پیشگری از درد مچ دست و درد انگشتان دست

اگرچه جلوگیری از حوادث غیرمترقبه‌ای که اغلب باعث آسیب دیدگی مچ دست می‌شوند غیرممکن است، اما آگاهی از نکات زیر می‌تواند در پیشگیری از ابتلا به درد مچ دست مفید باشد:

تقویت بافت استخوانی
مصرف میزان کافی کلسیم (حدود 1000 میلی‌گرم در روز برای بزرگسالان و بیش از 1200 میلی‌گرم در روز برای زنان بالای 50 سال) می‌تواند ضمن تقویت بافت استخوان ریسک شکستگی استخوان را کاهش دهد.
پیشگیری از افتادن
افتادن به سمت جلو روی یک دست دلیل رایج شکستگی مچ است. لیز خوردن یا افتادن می‌تواند به مچ پا نیز آسیب وارد کند و باعث درد مچ پا شود. لذا در انتخاب کفش‌های مناسب باید دقت کرد تا ریسک لیز خوردن و افتادن کاهش یابد. برداشتن موانع از سر راه و استفاده از روشنایی مناسب در منزل، و نصب دستگیره در سرویس بهداشتی یا راه پله نیز می‌تواند ریسک افتادن را کاهش دهد.
استفاده از محافظ
استفاده از محافظ مناسب خصوصا در فعالیت‌های ورزشی شدید مثل فوتبال، اسکی، اسکیت یا اسنوبورد سواری برای محافظت از مچ ضروری است.
رعایت اصول ارگونومیک: مثلا استراحت کردن حین کار طولانی با کیبورد، یا استفاده از کیبورد با طراحی ارگونومیک می‌تواند استرس وارد شده بر مچ دست را بکاهد.

درمان درد مچ دست و درد انگشتان دست

در شرایط معمولا درد مچ دست یا انگشتان نیازی به درمان خاصی ندارد و با درمان‌های دم‌دستی مثل استراحت، خنک کردن یا داروهای مسکن و ضدالتهاب غیراستروئیدی قابل کنترل است. با اینحال اگر درد دست تداوم داشته باشد و یا تشدید شود باید به پزشک مراجعه شود. درمان‌ درد مچ دست بر اساس تشخیص علت درد تجویز خواهد شد. از جمله این درمان‌ها می‌تواند شامل فیزیوتراپی یا استفاده از مچ‌بند یا آتل باشد. همچنین درمان‌های نوین و بدون عارضه‌ مانند اوزون‌تراپی، تزریق ژل هیالورونیک اسید و تزریق prp نیز به علت غیرتهاجمی بودن بسیار مورد توجه است. لازم به ذکر است هر یک از این درمان‌ها در ایران در کلینیک به‌آذین که جزو مراکز تخصصی درد می‌باشد برای بیماران قابل دسترسی است.

دکتر محمدعلی جلیلی

جراح و فوق ‌تخصص ارتوپدی و درمانگر بیماری‌های مفاصل

همین حالا برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی رایگان در خصوص درد مچ دست و درد انگشتان با کلینیک قوق تخصصی ارتوپدی به آذین تماس حاصل نمایید.

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Call Now Button

اینستاگرام

فرم تماس

(+۹۸۲۱) ۲۲۳۹۸۴۰۱