درد گردن
گردن انسان از مهرههایی تشکیل شده که از جمجمه تا قسمت بالاتنه امتداد دارند. بین این مهرهها دیسکهای گردنی قرار گرفتهاند که شوکهای بین استخوانها را جذب میکنند. استخوانها، رباطها و عضلات گردن مسئولیت نگهداری سر و حرکت آن را بر عهده دارند. هرگونه اختلال، التهاب یا آسیب به این بخشها میتواند باعث درد گردن یا گرفتگی آن شود.گردن درد یک عارضه شایع است که اکثر افراد آن را تجربه میکنند. در اکثر موارد گردن درد به علت پوزیشن نامناسب یا استفاده بیش از حد از سر ایجاد میشود. مثلا کشیدگی عضلات گردن در نتیجه خم شدن حین استفاده از کامپیوتر یا گوشی همراه یا قوز کردن پشت میز کار میتواند باعث درد گردن شود. اما آسیب ناشی از افتادن، ورزشهای فیزیکی شدید یا تصادف هم میتواند باعث درد گردن شود. در بسیاری از مواقع درد گردن بدون برجای گذاشتن آثار جدی به خودی خود و پس از چند روز برطرف میشود. اما همانطور که گفته شد در مواردی گردن درد میتواند نشانه آسیب جدی یا بیماری خاصی باشد (خصوصا اگر بیش از یک هفته ادامه پیدا کرده و به سمت کتف امتداد یابد یا همراه با بیحسی و ضعف در ناحیه بازو باشد) که لازم است توسط پزشک معاینه و بررسی گردد. از جمله بیماریهای رایج که میتواند منجربه گردن درد شود عبارتند از اُستئوآرتریت، رماتوئید آرتریت، پوکی استخوان، فیبرومیالژیا، پارگی دیسک گردن و تنگی کانال نخاع.

انواع درد گردن و علل آن
7 نوع شایع گردن درد عبارتند از :
دکتر محمدعلی جلیلی
جراح و فوق تخصص ارتوپدی و درمانگر بیماریهای مفاصل
همین حالا برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی رایگان در خصوص درد گردن با کلینیک قوق تخصصی ارتوپدی به آذین تماس حاصل نمایید.


تشخیص درد گردن
همانطور که گفته شد، در صورت تداوم درد گردن یا در صورت بروز حادثه مانند تصادف، برای تشخیص علت درد لازم است فرد به پزشک متخصص درد مراجعه کند. در این مرحله در کنار معاینه، سوابق پزشکی فرد بررسی شده و یک یا چند آزمایش تصویربرداری (شامل آزمایش خون، سیتی اسکن، ایکسری، امآرآی یا غیره) برای شناسایی دقیق علت درد تجویز خواهد شد. بر حسب نتایح بدست آمده و تشخیص پزشک، یکی از روشهای درمانی ممکن است برای فرد تجویز شود.

آشنایی بیشتر با گردن درد
پیشگیری از گردن درد
از آنجایی که اکثر گردن دردها در اثر پوزشن نامناسب یا تحلیل بافت ناشی از افزایش سن است لذا توجه به توصیههای زیر میتواند در پیشگیری از این عارضه مفید باشد:
- رعایت پوزیشن مناسب (قوز نکردن، خم نکردن، صاف نشستن) حین ایستادن و نشستن
- استراحت و تحرک (تغییر پوزیشن، نرمش یا انجام حرکات کششی) حین کار طولانی
- تنظیم میز، صندلی و مانیتور در ارتقاع و زاویه استاندارد
- استفاده از هدست حین صحبت با تلفن به جای نگه داشتن گوشی بین سر و کتف موقع کار
- ترک سیگار
- خودداری از حمل کیف سنگین و بنددرا روی شانه
- تنظیم پوزیشن مناسب حین خواب (سر و ردن باید با سایر نواحی بدن همراستا باشد)


درمان گردن درد
بر حسب شدت و علت درمانهای مختلفی برای درد گردن میتواند تجویز شود.
در ایران کلینیک درد به آذین ، یکی از مراکز مهم و به روز و جزو مدرنترین کلینیکهای درد است که در آن از روشهای نوین و بدون عارضه مانند تزریق هیالورونیک اسید، تزریق پلاکت (PRP) و تزریق گاز اوزون برای درمان انواع مختلف دردهای بدن استفاده میشود.
دکتر محمدعلی جلیلی
جراح و فوق تخصص ارتوپدی و درمانگر بیماریهای مفاصل
همین حالا برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی رایگان در خصوص درد گردن با کلینیک قوق تخصصی ارتوپدی به آذین تماس حاصل نمایید.
