درد آرنج نشانه چیست؟
درد آرنج اغلب دلایل سادهایی داشته و معمولا طی چند روز بخودی خود برطرف میشود. اما از آنجا که آرنج نقش کاربردی جدی در فعالیتهای روزانه دارد، آرنج درد میتواند کلافه کننده باشد. آرنج یک مفصل لولایی نسبتا پیچیده است که امکان انواع حرکات کششی، چرخشی، خمشی در ناحیه دست را فراهم میکند. اعمال فشار زیاد و التهاب بافتهای نرم مانند تاندونها شایعترین علت درد آرنج هستند. این نوع دردها معمولا از طریق استراحت، مراقبتهای فردی و با مصرف داروهای ضد درد معمولی قابل کنترلاند. البته استراحت مطلق و طولانی میتواند باعث تضعیف عضلات و خشکی مفاصل شود که این خود ممکن است ریسک آسیبهای بعدی را بیشتر کند. لذا در کنار استراحت انجام حرکات ورزشی سبک و ساده برای جلوگیری از ضعف آرنج توصیه میشود. اما آرنج درد مزمن میتواند یکی از نشانههای آرتروز باشد.

انواع درد آرنج و علل درد آرنج
همانطور که گفته شد اعمال فشار زیاد بر آرنج یا به عبارتی کارکشیدن زیاد از آرنج ازجمله دلایل اصلی درد آن است. بسیاری از ورزشها مانند تنیس، کارها و بازیها نیازمند استفاده مداوم از دست و مچ و بازو است. علاوه بر فشار زیاد اختلالات دیگری از جمله اختلال در عضلات بازو، رباطهای مفصل آرنج، تاندونها، استخوانها و بورسا (bursae) نیز میتوانند باعث احساس درد در ناحیه آرنج شوند، که در ادامه توضیح داده میشود
دکتر محمدعلی جلیلی
جراح و فوق تخصص ارتوپدی و درمانگر بیماریهای مفاصل
همین حالا برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره تخصصی رایگان در خصوص تزریق اپیدورال با کلینیک قوق تخصصی ارتوپدی به آذین تماس حاصل نمایید.


تشخیص علت آرنج درد
تشخیص علت درد تقریبا در تمام موارد ذکر شده نیازمند معاینه پزشک است، خصوصا اگر درد علیرغم مصرف داروی مسکن و استراحت بیش از دوهفته تداوم داشته باشد و یا فرد علائم بیحسی، ضعف و سوزن سوزن شدن در ناحیه حس کند. پزشک برای درک دقیق علت درد ممکن است علاوه بر معاینه فیزیکی، تصویربرداری ایکسری، سیتی اسکن، امآرآی و حتی نمونه برداری از کیسه مفصلی را تجویز کند.

آشنایی بیشتر با درد آرنج
پیشگیری از درد آرنج
با توجه به علتهای ذکر شده برای درد آرنج، میتوان توصیههای زیر را برای پیشگیری از ابتلا به این نوع درد اشاره کرد:
- انجام فعالیتهای نرمشی و ورزشی با هدف تقویت عضلات و قابلیت انعطافپذیری دست
- اطمینان از نحوه استفاده درست از ابزارها و آموزش تکنیک صحیح استفاده از آنها خصوصا ابزارهای ورزشی مثل راکت
- خنک کردن مفاصل بعد از فعلیتهای شدید فیزیکی
- استراحت دادن به مفاصل در صورت مشاهده علائم اولیه و خفیف درد
رعایت این نکات و پرهیز از اعمال فشار بیش از حد به مفصل آرنج، میتواند به کاهش ریسک ایجاد دردهای مزمن و حاد کمک کند.


درمان درد آرج
درمان درد آرنج بستگی به علت درد و شدت آن دارد. در اکثر موارد آرنج درد از طریق درمانهای نسبتا سنتی و دمدستی قابل کنترل است و معمولا جراحی آخرین گزینه پیشنهای است. از جمله این درمانهای رایج میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- خنک کردن ناحیه با یخ
- استراحت
- داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی
- فیزیوتراپی
- آتل بستن و ثابت نگه داشتن
- تزریق استروئید
- استفاده از بالشتک یا پد آرنج
در مورد درمان درد انواع روشهای غیرجراحی نوین و بدون عارضه نیز اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند. از جمله اوزون تراپی، تزریق ژل هیالورونیک اسید و تزریق prp. در ایران کلینیک بهآذین یکی از مراکز تخصصی در حوزه درد است که انواع خدمات نوین تشخیصی و درمانی برای انواع دردهای مختلف را ارائه میکند.